Vol uit de Wol

Voor wolliefhebbers. Vilt zelf een hanger van alpacawol.

Wat ga je doen?

Tijdens Vol uit de Wol op zondag 19 mei, Eerste Pinksterdag kun je deelnemen aan de workshop vilten met alpacawol. De workshop zal buiten plaatsvinden onder de veldschuur, dus kan ook doorgaan bij regen. Tijdens de workshop van een uur krijg je een uitleg hoe je kunt vilten met alpacawol, ga je meteen aan de slag en kun je je hanger zo mooi versieren als je wil. Voor 7,50 euro per persoon schuif jij om 10.30 uur of 15.30 uur aan en vilt jij onder begeleiding jouw alpacawollen hanger. Leuk voor jong en oud! Wil je boeken voor een kind? Boek dan tot minimaal een leeftijd van 8 jaar ook voor een volwassen begeleider. De viltworkshop dien je vooraf te boeken. Na afloop kun je bij de wolkraam je eigen zakje alpacawol kopen om thuis nog meer te vilten.

Wat is er nog meer te doen?
Onze alpaca’s worden 14 en 15 mei allemaal geschoren. Kom onze net geschoren alpaca’s dus bewonderen op 19 mei. Vol uit de wol organiseren we voor alle wolliefhebbers en spinners. We presenteren deze dag al onze ruwe wol die beschikbaar is voor de verkoop. Deze wol is door ons geskirt en daarmee is alle grote vuiligheid zoals hooi en stro verwijderd. We maken daarbij een selectie tussen A keus (spinnen) en B keus (vilten). Nog geen ervaring met spinnen, maar wel interesse? Er is een spinster aanwezig met een extra spinnenwiel, dus probeer zelf te spinnen met alpacawol. Daarnaast zal er een demonstratie zijn van wolkammen en spinnen met een spintol. De resterende vachten komen later beschikbaar in onze webshop. Bij de kraam met wol presenteren we ook alpacagaren en andere alpacawollen producten.

Veelgestelde vragen

Ja, we zijn geopend van 10-18 uur. Er is gratis entree.
Alleen voor de viltworkshop of een van de andere activiteiten deze dag dien je vooraf te boeken.

Het kan verstandig zijn om vooraf iets te reserveren als je ook een hapje wil eten.
We bieden de lunch en high tea aan in de Alpacabar en de picknick in de weide tussen de alpaca’s.

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen deelnemen aan de workshop. Houdt er rekening mee dat je ze op bepaalde onderdelen wat zal moeten helpen. Vanaf een jaar of 6 kunnen ze het al behoorlijk zelfstandig. Bij de afwerking kan hulp nodig zijn. Is je kind jonger dan 8 jaar boek dan ook altijd voor een begeleider. Onze collega is beschikbaar voor instructie en kleine ondersteuningen, maar kan niet iedere deelnemer volledig persoonlijk begeleiden.

Prijslijst
A keus per kilo: 35 euro
A keus per 100 gram: 5 euro
B keus per kilo: 15 euro
B keus per 100 gram: 2,50 euro
Gekaarde alpacawol per 100 gram: 7,50 euro
Garen van eigen alpaca’s per 100 gram (vlecht): 24,50 euro
Garen van alpacawol per 50 gram (bol): 14,95 euro

Je kunt je boeking voor de viltworkshop gratis annuleren tot 24 uur voor aanvang.

Je kunt onze alpaca’s bekijken vanaf achter het hek. Bekertjes voer zijn te koop bij de entree, waarmee je ze wat makkelijker naar het hek kan lokken. Wil je echt in contact komen met de alpaca’s, boek dan vooraf een van de activiteiten met de alpaca’s.

Staat je vraag er niet tussen? Lees hier verder

Woldag inclusief viltworkshop
10.30 uur en 15.30 uur
met wol van eigen alpaca’s
max. 20 personen
4-99 jaar
€7,50 per persoon
DSC01667
DSC01686
Vorstenbosch_776

Maak je bezoek compleet