_MGL0685
DSC02284
8X2A5627

Toegankelijkheid

Wat kan ik verwachten qua toegankelijkheid?

Wij vinden het belangrijk dat wij al onze gasten zo goed mogelijk kunnen ontvangen. Daarom werken wij samen met Ongehinderd. Ongehinderd zet zich in voor een toegankelijker Nederland. Zij hebben onze locatie gescreend en tips gegeven. 

Wat kun je verwachten op onze boerderij? 

Alpacabar
De Alpacabar is rolstoeltoegankelijk. Wil je een tafel reserveren geef dan vooraf aan als er rolstoel(len) in het gezelschap zijn, dan kunnen we rekening houden met een goed bereikbare en ruime tafel.

Toilet
In de Alpacabar vind je een integraal toegankelijk toilet. 

Stallen
De stallen zijn rolstoeltoegankelijk. Het is ook mogelijk om de alpaca’s vanuit het gangpad vanuit een rolstoel te voeren. 

Assistentiehond
Honden zijn welkom op het terras en in De Alpacabar. Omdat alpaca’s erg bang zijn voor honden zijn honden en ook assistentiehonden helaas niet toegestaan in de stal, bij de weides en tijdens activiteiten. 

Activiteiten
Alpaca meet & greet
De alpaca meet & greet start met een uitleg over de alpaca’s, maar ook tussen de alpaca’s. Er is een rijplaat aanwezig voor het opstapje naar deze ruimte. Met een rolstoel kun je plaatsnemen in dit verblijf. Daarna ga je de alpaca’s voeren, lees hieronder verder. 

Alpaca’s voeren
Het voeren van de alpaca’s is bij mooi weer buiten. Het pad naar de weides bestaat uit gras en is niet verhard. De gangpaden zijn breed. Bij slecht weer wordt er binnen gevoerd en kan gebruik gemaakt worden van de rijplaat om in het verblijf van de alpaca’s te komen. 

Picknick
De picknick tussen de alpaca’s is bij mooi weer buiten in de weide. De paden zijn breed, maar niet verhard. Bij slecht weer vindt de picknick plaats in een binnenruimte. Deze nieuwe ruimte is nog in ontwikkeling. De toegankelijkheid hiervan wordt later aangevuld. 

Alpacawandeling
De alpacawandeling verloopt op een laag tempo. We volgen het tempo van de alpaca’s hierin. Doordat het tempo laag ligt wandelen we geen grote afstand. Je dient rekening te houden met maximaal 2 kilometer. 

De alpacawandeling is niet zo geschikt met een rolstoel. We wandelen door het bos, deze paden zijn niet verhard, maar op sommige stukken ook smal. We merken dat je met een rolstoel dan niet bij de alpaca’s kan rijden, maar erachter. Het is daardoor ook niet mogelijk om zelf een alpaca te begeleiden tijdens een groepswandeling.

Overnachten
Vakantiewoning
In de vakantiewoning vind je een slaapkamer en badkamer met ruime douche op de begane grond. Het toilet is geen aangepast toilet. 

FarmCamps
Op onze camping staan 15 luxe tenten. De vlonders liggen verhoogd, maar zijn toegankelijk met een rijplaat. In de Barntent vind je een badkamer met toilet en bad waarin gedoucht kan worden. Dit is een smalle badkamer. In de Ranchtent vind je een toilet met naast de tent een trailer met een bad erin waarin gedoucht kan worden. De ingang van de trailer is aan de achterzijde bij de oprijplaat. 

App Ongehinderd
In de app van Ongehinderd is  een uitgebreide en specifieke beoordeling van de toegankelijkheid van onze locatie te vinden. Meer informatie vind je in de app en op de website van Ongehinderd.

Maak je bezoek compleet