Alpaca's voeren

Ga onder begeleiding in het verblijf van de alpaca's om ze te voeren.

Wat ga je doen?

Je gaat onder begeleiding de alpaca’s voeren in de wei. Deze activiteit is heel geschikt voor diegene die quality time willen met de alpaca’s. Tijdens deze activiteit starten we in tegenstelling tot de alpaca meet & greet niet met een informatiepraatje over de alpaca’s. Deze activiteit is daarom ook geschikt voor jonge kinderen, waarvoor het praatje soms te lang duurt. Kinderen tot 12 jaar dienen altijd begeleid te worden door een betalende volwassene. Iedereen die de weide in wil dient vooraf een plekje te boeken. Ter plaatse is dit alleen mogelijk bij beschikbaarheid.

Er is een collega aanwezig die uitleg geeft over de omgang met de dieren en vragen kan beantwoorden. Uiteraard krijg je ook de gelegenheid om gave foto’s te maken van en tussen de alpaca’s. Onze collega helpt je met liefde als je een foto wil van je hele gezelschap tussen de alpaca’s.

Het is leuk om deze activiteit te combineren met een hapje of drankje in de Alpacabar.

Let op: honden zijn niet toegestaan tijdens de activiteiten tussen onze alpaca’s. Alpaca’s zijn namelijk bang voor honden.
Ze mogen ook niet alleen achtergelaten worden in de Alpacabar of op het terras.

Veelgestelde vragen

Alpaca’s zijn lieve, nieuwsgierige dieren, maar normaal gesproken geen knuffeldieren. Alle alpaca’s hebben een eigen karakter en het verschilt hoe tam ze zijn. Op onze boerderij zijn de alpaca’s veel bezoekers gewend en daardoor niet schuw. Bij veel alpaca’s gaat de liefde alleen door de maag, maar sommige alpaca’s blijven ook daarna rustig bij je staan om te kunnen aaien.

Kinderen tot en met twee jaar zijn gratis en dien je bij inschrijving te vermelden. Alle personen vanaf 3 jaar betalen het normale tarief en daarvoor kun je dus op de reguliere wijze boeken. Kinderen tot 12 jaar dienen altijd begeleid te worden door een betalende volwassene.

Onze stallen en de Alpacabar zijn rolstoeltoegankelijk. Echter het pad naar de weides en de weides zelf zijn niet verhard.

Ja, het alpaca’s voeren kan altijd doorgang vinden. Bij slecht weer staan onze alpaca’s binnen en kunnen ze daar gevoerd worden.

Wanneer je een boeking plaatst voor het alpaca’s voeren ga je akkoord met onderstaande annuleringsvoorwaarden. Onder annuleren verstaan we ook het verzoek tot verzetten naar een andere datum.

  • Bij annulering tot 1 week voor de activiteit krijg je de volledige kosten retour of kun je kosteloos je reservering verplaatsen naar een ander beschikbaar moment.
  • Bij annulering binnen 1 week voor de activiteit tot 1 uur van te voren kun je kosteloos je reservering verplaatsen naar een ander beschikbaar moment.
  • Bij annulering binnen 1 uur voor de start van de activiteit zijn we genoodzaakt de volledige kosten in rekening te brengen.

Staat je vraag er niet tussen? Lees hier verder

quality time met de alpaca’s
30 minuten
60+
max. 30 personen
0-99 jaar
€5,95 p.p.
DSC06973
DSC06841
DSC09622

Maak je bezoek compleet