Boreas-2-1920x1280
FVN09603-1920x1280
veulens2-1920x1280

Fokkerij

Bent u op zoek naar een professionele alpaca fokker met hart voor zijn dieren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Alpaca fokkerij Vorstenbosch, Noord-Brabant

Bent u op zoek naar een professionele alpaca fokker met hart voor zijn dieren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij, Willem-Mathijs en Anne, runnen een alpacafarm in het Brabantse Vorstenbosch. Onze alpaca fokkerij is aangesloten bij de Alpaca Association Benelux (AAB) en uiteraard hanteren wij strenge regels ten opzichte van onze fokdieren.

Wij fokken met Huacaya alpaca’s. Deze alpaca’s komen in Europa het meeste voor. U kunt dit soort vooral herkennen aan het soort wol, deze is dichter en staat recht op de huid. Daarnaast hebben Huacaya alpaca’s een vriendelijk temperament. Als alpaca fokker letten wij natuurlijk niet alleen op de kwaliteit van een mooie vacht, maar willen we vooral ook fokken op gezonde dieren met een mooie bouw en een fijn karakter.

Doelstelling

Onze doelstelling is het fokken van gezonde alpaca’s met superieure wolkwaliteiten. Om dit te bereiken fokken wij met bewezen bloedlijnen zoals Patagonia Celtic Triumph, Patagonia Celtic Rising Sun ET, Forestglen Seth, Shanbrooke Accoyo Rasputin. Door het gebruik van bewezen bloedlijnen welke vele kampioenen hebben voorgebracht verbeteren wij binnen onze alpaca fokkerij ieder jaar de kwaliteit van onze alpaca’s. 

Shows

Onze focus ligt altijd op het verbeteren van de kwaliteit van onze dieren. Om dit meetbaar te maken nemen wij deel aan alpacashows. Tijdens deze keuringen wordt de kwaliteit van de alpaca beoordeeld op bouw maar vooral ook op de wolkwaliteiten. Bij onze showresultaten is te zien hoe onze dieren hebben gepresteerd op de diverse shows.

Fokdieren

Graag stellen wij een aantal van onze fokdieren aan u voor. Via onderstaande buttons vindt u meer informatie over onze bewezen fokmerries en veelbelovende merries en hengsten. Informatie over onze dekhengsten is te vinden op de pagina dekhengsten.

VB Lara

VB Lara

Geboortedatum
16 april 2014
Kleur
Beige