8X2A5627

Alpaca SOAP van Feline

Van dichtbij meegenieten hoe bijzonder het leven van een zwangere alpaca is.

Volg Feline via ons Instagram account @alpacafarmvorstenbosch

1 april 2021 start de alpaca soap van Feline!

Wie is Feline? 
Feline is één van onze drachtige alpaca merries. Ze is een witte merrie met een klein lichtbruin vlekje boven haar oor. Ze werd geboren op onze farm in 2015, twee jaar nadat onze alpacafarm was gestart. Op 5 juni a.s. wordt Feline 6 jaar.
Feline is een hele lieve merrie die nieuwsgierig is en toegankelijk. Ondanks haar zwangerschap blijft ze vriendelijk. Dit jaar wordt ze voor de 4e keer moeder. Albus, Chris Martin en Iris krijgen er een broertje of zusje bij. En ja, ze hebben ook allemaal dezelfde vader. Dat is Zambezi, onze donkerbruine dekhengst. Oma Ashley, zelf ook opnieuw zwanger, kijkt al uit naar haar volgende kleinkind.

Feline is drachtig sinds 7 juli 2020. Een alpaca draagt gemiddeld 340-345 dagen. We verwachten haar veulen rond half juni 2021. Maar de draagtijd bij een alpaca kan heel erg variëren. Het wordt dus hartstikke spannend wanneer het veulen daadwerkelijk geboren zal worden.

Waarom een real life alpaca soap?
Met deze real life alpaca soap gaan we heel veel alpaca happiness naar de mensen thuis brengen. Onze alpacafarm is dicht, terwijl er juist zo’n leuke tijd aankomt. De geboorte van nieuwe veulens, dit jaar 21(!). We willen iedereen van dichtbij laten meegenieten hoe bijzonder het leven van een zwangere alpaca is. Extra leuk dat je Feline en haar aanstaande veulen later ook echt kan komen bezoeken op onze boerderij.

Kijken jullie mee?

Ben jij benieuwd hoe de dracht van een alpaca verloopt, of een alpaca in de laatste weken ook met verlof gaat, hoe moeilijk of makkelijk de bevalling gaat, welke kleur de cria wordt, of het een jongen of een meisje is, wat de naam wordt, hoe de eerste stapjes zijn, hoe snel een jonge cria leert en hoe een dekking tussen twee alpaca’s verloopt?

Wij gaan wekelijks ruwe beelden delen met tekst en uitleg op ons Instagram account @alpacafarmvorstenbosch. Het wordt dus een real life alpaca soap. Hierdoor ga je van heel dichtbij ervaren hoe het leven van onze zwangere Feline en de geboorte van haar cria verloopt.

DSC01316
Feline 2
Feline