Leuk familieuitje, groepsuitje, vriendenuitje op alpaca boerderij

Ben je op zoek naar een gezellig, actief, ontspannend en bijzonder uitje dan kun je daarvoor terecht bij Alpacafarm Vorstenbosch. Wij bieden wandelingen met alpaca’s, alpaca meet & greets en yoga tussen de alpaca’s aan. Erg leuk als je een familiedag, vriendenuitje, vrijgezellenfeest of teamuitje hebt.

Alpaca wandelingen

Een privé wandeling met onze alpaca’s is een unieke ervaring. Je maakt met maximaal 8 alpaca’s een ontspannende en gezellige wandeling door het prachtige natuurgebied De Maashorst. Tijdens de wandeling leer je de alpaca en hun bijzondere wol beter kennen. We maken daarvoor onderweg een paar keer een korte stop. Daarnaast is er tijdens de wandeling volop gelegenheid om met deze zachte dieren op de foto te gaan. Bij slecht weer bieden we een binnenprogramma tussen de alpaca’s.

Kosten

Zaterdag en Zondag
Alpacawandeling, tijdsduur activiteit 1,5 uur: t/m 16 personen 320 euro, extra personen 17,50 euro per persoon.
Alpacawandeling XL, tijdsduur activiteit 2 uur: t/m 16 personen 400 euro, extra personen 22,50 euro per persoon. Deze wandeling duurt langer en gaat niet alleen door het bos, maar ook over de hei.

Kinderen t/m 2 jaar zijn gratis.

Maandag, Dinsdag, Donderdag en Vrijdag
Alpacawandeling, tijdsduur activiteit 1,5 uur: t/m 10 personen 200 euro, extra personen 17,50 euro per persoon.
Alpacawandeling XL, tijdsduur activiteit 2 uur: t/m 10 personen 250 euro totaal, extra personen 22,50 euro per persoon.

Houdt er rekening mee dat de alpaca’s tijdens de wandeling het tempo bepalen en de tijdsduur dus kan variëren. Over het algemeen ligt het tempo laag, je kunt daardoor echt even onthaasten.

Alpaca Meet & Greet

Als je een privé meet & greet bij ons boekt starten we op strobalen bij een paar alpaca’s. Daar wordt jullie meer verteld over de alpaca en kun je al je vragen stellen. Daarna ga je met je eigen groep onder begeleiding de weide of het binnenverblijf in bij de meest tamme alpaca’s. Alpaca’s zijn erg nieuwsgierig en zullen jullie zelf al benaderen. Ieder mag de dieren uit de hand laten eten en de alpaca’s die het prettig vinden kunnen geaaid worden. Natuurlijk kunnen er ook volop foto’s worden gemaakt. De meet & greet duurt ongeveer drie kwartier.

Kosten
De kosten zijn t/m 13 personen 97,50 euro, vanaf 14 personen 7,50 euro per persoon.
Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis.

YOGA TUSSEN DE ALPACA’S

Bij aankomst op onze alpacafarm verzamelen we bij de weide. Na een korte toelichting zoekt eenieder een plek en starten we met de les. Een handdoek om te gebruiken tijdens de les is aan te raden, dus neem deze mee. Trek gemakkelijke kleding aan in laagjes zodat je dat aan kunt passen op de temperatuur van die dag.

Bij slecht weer wordt de Yoga les geannuleerd, momenteel mogen we de les nog niet naar binnen verplaatsen.

De yogales duurt ongeveer een uur en sluiten we af met een glaasje yogi thee in de weide tussen de alpaca’s. Daarna is er de mogelijkheid om de alpaca’s wat eten te geven en foto’s te maken. We vertellen jullie meer over de alpaca en je kunt al je vragen stellen. De gehele activiteit duurt ongeveer anderhalf uur. De yoga lessen zijn mogelijk van april t/m september.

Kosten
De kosten zijn t/m 9 personen 180 euro, vanaf 10 personen 20 euro per persoon.

Schilderworkshop TUSSEN DE ALPACA’S

Wij bieden schilder workshops aan tussen de alpaca’s. Deze workshop wordt verzorgd door Bureau-Be-teken-is. Tekentherapeut Maaike leert je in deze workshop te uiten met verf. De alpaca’s zijn je inspiratiebron. Alpaca’s zijn nieuwsgierig en lekker zichzelf. Ben jij dat ook?

We starten met een ontmoeting met de alpaca’s en vertellen jullie meer over de alpaca. Daarna observeer je de alpaca’s in hun eigen omgeving en creëer je je eigen kunstwerk. Schilderervaring is niet nodig.

Kom tot ontspanning tussen deze prachtige dieren en laat je verrassen door het proces en resultaat.
Bij goed weer is de schilderworkshop in de weide bij de alpaca’s. Bij slecht weer is de schilderworkshop binnen in de stal.

Je kunt kiezen voor werken op papier of doek.
Schilderen op papier: afmeting 50×50 cm, tijdsduur 2 uur.
Schilderen op doek: afmeting ongeveer 50×65 cm, tijdsduur 2,5 uur.

Kosten:
Schilderen op papier kost t/m 8 personen 312 euro, vanaf 9 personen 39 euro per persoon.
Schilderen op doek kost t/m 8 personen 440 euro, vanaf 9 personen 55 euro per persoon.
Materialen zijn inbegrepen in de prijs.


Praktische informatie voor deelname:

Onze alpacafarm is niet bereikbaar via het openbaar vervoer. Je kunt parkeren op de parkeerplaats tussen Leeghandseweg 10 en 12. Indien de parkeerplaatsen vol zijn, parkeer dan aan de overkant in de berm. Wanneer je bij de parkeerplaatsen rechtdoor loopt zie je aan je linkerzijde onze alpacabar. Je dient je uiterlijk een kwartier voor aanvang te melden bij de bar.

Alpaca’s zijn nieuwsgierige dieren, vriendelijk en zachtaardig. We kunnen echter niets uitsluiten en deelname aan de schilderworkshop is op alle gebieden voor eigen risico.

MAAK EEN AFSPRAAK

Voor het plannen van een datum voor één van onze activiteiten tussen de alpaca’s kun je contact opnemen via ons contactformulier.

Combineer met een lunch of high tea
Je kunt bovenstaande activiteiten combineren met een drankje, lekkere lunch of high tea in onze alpacabar. Bekijk hier de mogelijkheden. Het meenemen van eigen consumpties is niet toegestaan.

 

ANNULEREN

Alpacafarm Vorstenbosch hanteert  annuleringsvoorwaarden. Wanneer je een reservering plaatst voor een privé activiteit ga je akkoord met onderstaande annuleringsvoorwaarden. Onder annuleren verstaan we ook het verzoek tot verzetten naar een andere datum.

A – Bij annulering tot 2 weken voor de activiteit krijg je de volledige kosten retour of kun je kosteloos je reservering verplaatsen naar een ander beschikbaar moment.
B – Bij annulering tot 1 week voor de activiteit krijg je  50% van de kosten retour.
C – Bij annulering binnen 1 week zijn we genoodzaakt de volledige kosten in rekening te brengen.

Wij scoren gemiddeld een 9,9 op basis van 33 beoordelingen Reviews