Bezoek onze alpacafarm

Ieder weekend geopend
Alpacafarm Vorstenbosch is iedere zaterdag en zondag geopend voor bezoekers van 9.30 uur tot 17.00 uur. Check voor uitzonderingen onze openingstijden onder contact.

Entree
Entree is gratis tijdens openingstijden.

Meer leren over de alpaca’s
We hebben de weides en de stal zo ingericht dat er een gangpad is, waar bezoekers doorheen kunnen lopen. In het gangpad bij de weides hangen bordjes met leuke weetjes over de alpaca. Je kunt daar al onze dieren bewonderen. De veulens die rondspringen door de wei zijn heerlijk om naar te kijken. Als je geluk hebt komen de meest tamme dieren naar het hekwerk, zodat je kunt voelen hoe zacht ze zijn.

Alpaca’s voeren
Een bekertje voer is te koop voor 1,50 euro. Met een bekertje voer lok je de alpaca’s naar het hek, zodat je ze uit de hand kunt laten eten. We kunnen helaas geen eet-garantie geven. Wanneer het slecht weer is staan er altijd dieren binnen, zodat het ook een leuk uitje is bij slecht weer.

Spelen op de boerderij
Kinderen kunnen heerlijk spelen op onze boerderij. Er is een grote zandbak met een waterpomp en modderkeuken en een trampoline. Daarnaast zijn er vier cavia’s; Minnie, Peppa, Masha en Nijntje. Je mag in het caviahok, zodat je de cavia’s op schoot kunt nemen en aaien. Er is een hooischuur om in te spelen. Wil je even rustig spelen, zoek dan een rustig hoekje en kleur onze Alpaca Chilli kleurplaat mooi in. 

Speurtocht voor de kinderen
Voor de kinderen is er een gave alpaca Chilli speurtocht beschikbaar. Kinderen dienen de codes van negen kisten te kraken en leren daarbij op een speelse manier van alles over de alpaca.

Lunch of high tea in de Alpacabar
Een bezoekje kun je combineren met een lunch of high tea in onze Alpacabar. Eigen consumpties zijn niet toegestaan. Vanuit de bar en vanaf het terras kijk je uit over de alpaca weides. Je kunt daarna meteen een kijkje nemen in onze alpacashop bij onze alpacawollen knuffels, sjaals, sokken en andere alpacawollen producten.

Alpaca meet & greet
Het betreden van de weides en het verblijf kan enkel onder begeleiding. Daarvoor kun je een alpaca meet & greet of een van onze andere activiteiten boeken.

Bij de alpaca meet & greet wordt meer verteld over de alpaca’s en daarna kun je ze voeren en evt. aaien. Je kunt deelnemen aan de open inschrijving of een meet & greet boeken met je eigen familie of groep. Lees hier meer over de meet & greet.

 

 

Wij scoren gemiddeld een 9,9 op basis van 33 beoordelingen Reviews