Boreas-2-1920x1280
FVN09603-1920x1280
veulens2-1920x1280

Alpaca wol kopen

Alpaca wol is waterafstotend, brandwerend en hypoallergeen.

Alpaca kopen? Bekijk onze alpaca wol en vacht prijzen

Alpaca wol behoort tot de meest luxe wol soorten. De wol wordt vergeleken met kasjmier. Alpaca wol is waterafstotend, brandwerend en hypoallergeen. De wol van een alpaca kriebelt niet en staat bekend als één van de beste wol soorten. Daarnaast kan de wol zich aanpassen aan uw lichaamstemperatuur. Alpaca wol is daardoor ook ideaal voor in een dekbed.

De alpaca komt voor in 16 officiële kleuren. Alpaca’s zijn er in wit, beige, bruin, grijs, zwart en bont, met daarin verschillende nuances.

Jaarlijks alpaca’s scheren

De alpaca’s worden op onze alpacafarm ieder jaar geschoren. De opbrengst per dier varieert van 3 tot en met 5 kilo. De beste wol komt van het zadel van het dier. Hieronder verstaat men de rug, zij en schouders. De eerste wol is extra zacht en fijn, waardoor deze kostbaarder is. We hebben verschillende kleuren wol voor de verkoop ter beschikking.

Alpaca wol kopen?

Wij verkopen ruwe alpaca wol per vacht. Van deze vacht verkopen we alleen het zadel, zodat je altijd de beste wol krijgt. De prijs van de alpaca wol varieert per vacht, afhankelijk van de kwaliteit en het gewicht. Elke vacht wordt gewogen voor verkoop. Heb je interesse in Huacaya alpaca wol? Bekijk dan verschillende vachten die we in onze shop te koop aanbieden.

Reserveer ook jouw activiteit

Alpacalaaf

Bezoek ons tijdens de carnavalsvakantie. Met knipkaart leuke activiteiten voor kinderen.

€5,00

Lees meer