Skip to content

VB Igor

Naam

VB Igor

Geboortedatum

17 april 2018

Geslacht

Hengst

Kleur

Bruin

Vader

Sunsetestate Zambezi ET

Moeder

VB Lara

Wolstatistieken

2019 – Micron 16.8 – SD 3.1 – CF 100%

2020 – Micron 19.4 – SD 3.6 – CF 99.2%

Showresultaat

2019 – Drachten – 1e prijs Junior Male Brown

2019 – Boekel – Reserve Champion Male Brown

2019 – Vorstenbosch – Champion Male Brown

2020 – Drachten – 1e prijs Intermediate Male Brown

Dektarief

€ 1000 excl. btw

Omschrijving

VB Igor is een ontzettend dichte en uniforme donker bruine hengst. Igor combineert de bloedlijnen van onze andere tophengst Sunsetestate Zambezi met de bloedlijn van Waratah Flats Earlgrey aan moeders zijde. De perfecte genetica die al jarenlang voor een consistente topkwaliteit zorgt binnen de alpaca wereld. Zijn voorouders zijn onder andere Timbertop CT Grand Slam (bruin), Patagonia Celtic Triumph, Canchones Zeste (zwart), Forestglen Seth (fawn), Zauberland Ambassador.

Igor is erg donker bruin van kleur met dezelfde kenmerkende zwarte oren en neus als zijn vader Zambezi en ook in zijn nek lijkt zijn vacht bijna zwart. Ondanks zijn hele donkere kleur zijn zijn wolstatistieken erg goed. Zijn eerste vacht 16.8 micron, 3.1 SD en 100% CF.

Wat betreft zijn showresultaten is hij bij alle vier de shows waar aan hij heeft deelgenomen eerste geworden in zijn klasse waarvan 1 keer kleurkampioen(Vorstenbosch 2019) en 1 keer reserve kleur kampioen (Boekel 2019).

Igor heeft ons al veel mooie veulens gegeven en verrast ons met de kleur die hij consequent doorgeeft. Alle veulens zijn donkerder dan hun moeder.

Zoek je een hengst met een fijn karakter die veel kleur, dichtheid en uniformiteit kan brengen in je kudde dan is VB Igor hier de perfecte hengst voor.