Over ons

Alpacafarm Vorstenbosch is het alpaca bezoekerscentrum van Nederland. Ieder weekend zijn we geopend voor bezoekers. Je kunt een kijkje nemen bij onze dieren en daarna een heerlijke koffie drinken of lekker lunchen in De Alpacabar.

Alpacafarm Vorstenbosch is in de basis een professionele alpaca fokkerij, die daarnaast steeds meer recreatie aanbiedt. Je vindt ons in het Brabantse dorpje Vorstenbosch.

De alpacafarm is in eigendom van Willem-Mathijs & Anne. Hieronder stellen we ons aan jullie voor.

Ik ben Anne van der Aa-van Kessel. Ik ben in Vorstenbosch geboren en opgegroeid op een boerderij met melkvee. Ondanks dat ik altijd al een dierenliefhebber was, had ik nooit gedacht zelf een boerderij op te starten. Toen we geïnteresseerd raakten in alpaca’s hebben we verschillende bedrijven bezocht. Ik raakte enthousiast om zelf iets op te starten. De alpaca is een geweldig dier om te houden en de werkzaamheden heel divers. Dat geeft veel energie en uitdaging.

Ik ben Willem-Mathijs van der Aa. Ik ben in Boxtel geboren en heb daar jaren met veel plezier gewoond. Na een paar jaar samenwonen in Boxtel, besloten we naar Vorstenbosch te verhuizen. Daar kwam ik in aanraking met de boerderij en raakte geïnteresseerd in de zorg voor dieren. Naast de vriendelijkheid van de alpaca, geniet ik ook van het ondernemen. Andere mensen kennis laten maken met de alpaca en onze alpaca’s in het bijzonder maakt het werk af.

LID AHomepage - Alpaca Association BeneluxAB

Alpacafarm Vorstenbosch is lid van de Alpaca Association Benelux (AAB). Al onze dieren worden geregistreerd bij de AAB. Daarnaast voorzien we potentiële kopers van voldoende advies en informatie over de historie, gezondheid, eventuele afwijkingen en verzorging van de alpaca. We maken bij verkoop gebruik van uniforme formulieren van de AAB voor de koopovereenkomst, dekovereenkomst en drachtigheidscertificaat.

Voor meer informatie over de AAB klik hier.

Lid Maashorst Betrokken Ondernemers

Alpacafarm Vorstenbosch is lid van Maashorst Betrokken Ondernemers. Maashorst Betrokken Ondernemers zijn ondernemers die door hun bedrijfsvoering een verbinding hebben met de Maashorst. Kernwaarden zijn samenwerken, leren over en netwerken binnen het Maashorstgebied en dit gebied promoten. Een gebied dat zich bevindt in Oss, Uden, Landerd en Bernheze. Wij verzorgen onze alpacawandelingen in een prachtig stukje van het Maashorstgebied. Je vindt ons terug op de website van Maashorst Betrokken Ondernemers.

Lid Aa-land

Alpacafarm Vorstenbosch is ondernemer van het Aa-land. Wij, ondernemers van het Aa-land, ontvangen onze bezoekers graag als een vorst in ons prachtige Aa-land. Door de samenwerking met andere ondernemers binnen het Aa-land bieden we u een grote variatie aan mogelijkheden. Terwijl u het Aa-land verkent per fiets, te voet of in de auto, kunt u genieten van diverse streekproducten. Voor de kunst- en cultuurliefhebber is er zowel moderne kunst, als historische cultuur. En bij onze agrarische ondernemers vindt u verrassende activiteiten. Voor verschillende mooie fietstochten en andere belevenissen in de omgeving van Alpacafarm Vorstenbosch checkt u de website van het Aa-land.

Wij scoren gemiddeld een 9,9 op basis van 33 beoordelingen Reviews