Skip to content

Vekofarm R. Redford

Naam

Vekofarm R. Redford

Geboortedatum

29 juni 2019

Geslacht

Hengst

Kleur

Beige

Vader

Waratah Flats Fire Cracker

Moeder

Sunsetestate Riviera ET

Wolstatistieken

2020 – Micron 16.0 – SD 3.0 – CF 100%

Showresultaat

2020 – Drachten – Reserve Color Champion Fawn

Dektarief

€ 900 excl. btw

Omschrijving

R. Redford is een prachtig gebouwde fawn hengst met super genetica. Hij heeft een uitzonderlijke fijne (16 micron) en uniforme (SD 3.0) vacht voor een alpaca met ontzettend veel kleur in zijn bloedlijnen.

Zijn vader is de welbekende Waratah Flats Firecracker (fawn) met in zijn bloedlijn Forestglen Seth(fawn) https://forestglenseth.com/ , Shanbrooke Accoyo Rasputin, Purrumbete El Dorodo (fawn), Purrumbete Inti, Purrumbete Highlander. Vanuit deze bloedlijn zijn vele kampioenen gefokt.

De moeder van Redford is Sunsetestate Riviera ET een bruine merrie met aan haar vaders zijde Patagonia Celtic Rising Sun (fawn) https://www.shamarra-alpacas.co.nz/alpacas/stud-males/patagonia-celtic-rising-sun-et/ , Patagonia Celtic Triumph http://www.patagoniaalpacas.com.au/TR.html , Purrumbete El Dorado, Purrumbete Highlander. En aan moeders kant Canchones Zeste (zwart) en Canchones Gendarme (zwart) wat een extreem goede zwarte lijn betreft.

R. Redford is dus een hengst met veel fawn, bruin en zwart in zijn bloedlijnen en ondanks dat heeft hij fantastische wolstatistieken. Micron: 16.0 SD 3.0 CF 100%.

Deze fijnheid voel je ook direct, hij is ontzettend zacht en zeer uniform met weinig dekharen. De perfecte hengst om kleur in je kudde te fokken zonder concessies te doen op kwaliteit.

Op zijn eerste alpacashow werd hij direct reserve kleurkampioen. Op de voorjaarsshow in Deurne in 2022 won hij een 1e prijs.

Op onze boerderij kun je al verschillende mooie veulens van Vekofarm R. Redford bekijken. Eén van zijn nakomelingen, VB Raaf, heeft deelgenomen aan de najaarsshow in Deurne in 2022 en won een 1e prijs.