Alpaca laten dekken? Alpaca fokkerij Vorstenbosch, Noord-Brabant

Bent u op zoek naar een professionele alpaca fokker met hart voor zijn dieren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij, Willem-Mathijs en Anne, runnen een alpacafarm in het Brabantse Vorstenbosch. Onze alpaca fokkerij is aangesloten bij de Alpaca Association Benelux (AAB) en uiteraard hanteren wij strenge regels ten opzichte van onze fokdieren.

Wij fokken met Huacaya alpaca’s. Deze alpaca’s komen in Europa het meeste voor. U kunt dit soort vooral herkennen aan het soort wol, deze is dichter en staat recht op de huid. Daarnaast hebben Huacaya alpaca’s een vriendelijk temperament. Als alpaca fokker letten wij natuurlijk niet alleen op de kwaliteit van een mooie vacht, maar willen we vooral ook fokken op gezonde dieren met een mooie bouw en een fijn karakter.

DOELSTELLING

De voorgaande jaren hebben we voor dekkingen vooral gebruik gemaakt van WF Earl Grey en Flanders Nero. Daarmee hebben we ons gericht op het fokken van fawn kleurige en witte dieren. Onlangs hebben we Sunsetestate Zambezi ET aangekocht. Deze hengst zal nieuw bloed en meer kleur in de kudde brengen. Daarnaast zal hij wederom de kwaliteit van onze dieren naar een hoger niveau tillen. De eerste veulens van Zambezi zijn veelbelovend!

SHOWS

Onze focus ligt altijd op het verbeteren van de kwaliteit van onze dieren. Omdat we zeker zijn van de schoonheid en gezondheid van onze dieren nemen we deel aan shows. Hiermee willen wij onze alpaca fokkerij etaleren. U kunt ons ontmoeten op deze shows en hier alvast kennis maken met onze alpaca’s. Bekijk onze showresultaten.

ALPACA LATEN DEKKEN

Heeft u interesse in één van onze dekhengsten of in de aankoop van dieren? Onder verkoop kunt u meer informatie over de dieren bekijken. U bent natuurlijk altijd welkom om langs te komen op onze farm en zo de dieren in levende lijve te ontmoeten. Wilt u meerdere alpaca’s laten dekken, dan kunt u in aanmerking komen voor een korting. Bekijk hier onze dekservice.

Wij scoren gemiddeld een 9,9 op basis van 33 beoordelingen Reviews