Kerstmarkt

Geniet van het Alpaca Winter Wonderland op onze boerderij.

Wat ga je doen?

Op zaterdag 9 december en zondag 10 december 2023 organiseren we voor de derde keer een gezellige kerstmarkt op onze alpaca boerderij. Deze kerstmarkt vindt plaats op ons campingterrein met luxe FarmCamps tenten. De kramen bevinden zich onder de tenten, dus ook bij slecht weer kun je langskomen. We hebben weer een nieuw aanbod met authentieke producten van lokale ondernemers. En naast een totaal aanbod van super zachte alpaca producten, vind je op de kerstmarkt ook diverse alpaca kerst artikelen. Op zaterdag mogen we genieten van de live kerstmuziek van Witte Gij Da Nog. En op zondag tussen 12.00-15.00 uur van de kerstmuziek van Dickens Voices, geheel gekleed in Dickensstijl.

Bezoek onze alpaca’s
Uiteraard combineer je een bezoek aan de kerstmarkt met een bezoekje aan onze lieve, wollige alpaca’s. Je kunt op stal vanaf achter het hek de alpaca’s voeren, bekertjes voer zijn te koop op de kerstmarkt. Wil je echt in contact komen met de alpaca’s, boek dan een plaatsje bij de alpacawandeling (vol = vol). Je gaat dan op pad in natuurgebied de Maashorst, met een alpaca aan je zijde.
Op de boerderij zijn er ook een aantal spinsters aanwezig, die alpacawol verwerken tot garen. Ga daar zeker even een kijkje nemen, ze staan jullie graag te woord over hoe ze te werk gaan. Onze eigen alpacawol is ook beschikbaar voor de verkoop deze dag.

Aanbod voor kinderen
Kinderen kunnen voor een kleine bijdrage van €3,50 aan het goede doel Alpe d’HuZes zich laten schminken, een glitter tattoo of gekleurde haarextensions laten zetten. Op het kerstmarkt terrein zijn twee trampolines aanwezig. En net als anders kunnen ze zich ook uitleven in onze speeltuin met trampoline, duikelrek en grote zandbak met waterpomp. Tegen betaling is het mogelijk om een toffe alpaca speurtocht te doen.

Hapje en drankje
Er is buiten een horeca kraam met warme hapjes en dranken. Kies voor een soepje, broodje Unox, pizza slice of portie poffertjes. Deze kun je nuttigen buiten onder de tent of binnen op stal in De Alpacalounge. De Alpacalounge wordt verwarmd met een houtkachel. Onze horeca gelegenheid, De Alpacabar is 9 en 10 december exclusief beschikbaar voor onze kerst high tea. Je kunt met de high tea starten om 10.30 uur, 13.00 uur of 15.30 uur. De kerst high tea dien je vooraf te reserveren.

Entree ticket
Alleen tijdens de kerstmarkt vragen wij entree, een entree ticket kost €2,50 euro per persoon. Kinderen onder de 4 jaar zijn gratis. Dit ticket kun je vooraf bestellen via onze website. Je hoeft niet meer te kiezen voor een aankomsttijd, maar bent van harte welkom tussen 10-17 uur.  Heb je al een kerst high tea of een alpacawandeling geboekt, dan hoef je geen los entree ticket te boeken. Je krijgt dan ook automatisch toegang tot de kerstmarkt.

Alpaca winter wonderland
Ben je op 9 en 10 december verhinderd? Niet getreurd. Onze boerderij is in de periode van 10 november 2023 t/m 7 januari 2024 volledig in kerstsferen. Onze alpaca’s staan er op hun best op en je wordt omgeven door gezellige lichtjes. Tijdens deze gehele periode bieden we onze kerst high tea aan in de Alpacabar. In de Alpacalounge bij de alpaca’s kun je niet alleen zaterdag en zondag middag genieten van onze pizza proeverij, maar van 8 december t/m 5 januari ook op de vrijdagavond. Kennis maken met onze alpaca’s kan in deze periode ook uitstekend tijdens verschillende activiteiten.

Veelgestelde vragen

Ter plaatse een ticket kopen voor de kerstmarkt is ook mogelijk.

Nee, dat is niet nodig. Als je hebt geboekt voor de alpacawandeling, de kerst high tea of een overnachting dan hoef je geen los ticket te kopen. Je krijgt daarmee automatisch ook toegang tot de kerstmarkt.

Je kunt onze alpaca’s uitgebreid bekijken in de stallen, maar wel vanaf achter het hek. Bekertjes voer zijn te koop op de kerstmarkt, waarmee je ze wat makkelijker naar het hek kan lokken. Wil je echt in contact komen met de alpaca’s, boek dan ook een alpacawandeling (vol = vol).

Nee, dat is helaas niet mogelijk. De Alpacabar is 9 en 10 december volledig gereserveerd voor de kerst high tea. Deze dient op voorhand geboekt te worden. We bieden deze dagen geen lunch aan in de Alpacabar. Wel verkopen we buiten bij de horeca kraam warme dranken, soep, broodjes Unox, pizza en poffertjes. Bij de kraam staat een tent met daaronder zitplaatsen. Ook is het mogelijk om plaats te nemen in de Alpacalounge. In de Alpacalounge zal de kachel lekker branden.

Ja, de markt gaat altijd door. De kramen zijn te vinden op de veranda’s van de luxe tenten op onze camping en in pop-up tenten , waardoor deze droog staan. Ook de andere activiteiten verplaatsen we zoveel mogelijk naar de overdekte ruimtes.

Staat je vraag er niet tussen? Lees hier verder

Breed aanbod
10.00 – 17.00 uur
70+
Voldoende ruimte voor alle gasten
Voor alle leeftijden
€2,50 per persoon vanaf 4 jaar
DSC09843
Foto 20-11-2022 11 35 48
DSC00214

Maak je bezoek compleet